Insulele Ciclade 27 aprilie – 4 mai

Insulele Ciclade 27 aprilie – 4 mai

Traseu

Lavrio – Kithnos – Serifos – Milos – Sifnos – Kea – Lavrio

Locuri disponibile

18 persoane

2 yachturi

Cost
  • 390 Euro/loc in cabina dubla – Pret valabil pana la 31 decembrie
  • 450 Euro/loc in cabina dubla – Pret valabil pana la 1 Martie

Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord.

Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 50€) si provizii (aprox 70€)

Alege vacanta pe yacht!

In fiecare zi ai alta insula de explorat, alt oras de vizitat, alta plaja sau golf pentru bronzat

Tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia, sa ne anunti cate persoane veti fi si care sunt lucrurile pe care v-ati dori sa le incercati pe vas. Restul – distractia, soarele si peisajele exotice – sunt in seama noastra!

Ne-ar trebui 4 saptamani sa ne plimbam pe saturate prin Ciclade si tot am vrea sa revenim. De data aceasta planuim sa descoperim insulele Serifos, Sifnos, Milos, Kea si Kithnos. Fiecare are o fumusete aparte si locuri unde ne intoarcem cu drag. Cum vantului ii place sa fie spontan in aceste locuri minunate ruta poate suferi modificari dar noi speram sa nu fie cazul si sa ajungem peste tot ca, va asigur, MERITA!

Kea

Kea – prima insulă istorică

Orașul vechi Karthea, numit și Sfântul Graal al turiștilor informați, acest oraș fondat în secolul 12 B.C., la care se poate ajunge doar pe apă sau cu măgarul, pe uscat, terenul fiind destul de accidentat. Orașul, numit și Poles în trecut, este situat pe coasta de sud-est a insulei. Zona este foarte bine adăpostită, locul perfect pentru a face o oprire la ancoră în golful turcoaz de la baza orașului istoric.

Lângă insula Kea se odihnește la aprox. 100m adâncime nava – amiral HMS Brittania – nava soră a Titanicului. Aceasta a fost lansată la 26 februarie 1914 și s-a scufundat după o explozie la 21 Noiembrie 1916.

Kythnos

Kythnos – Insula cu 70 plaje, marea majoritate inaccesibile de pe uscat datorită structurii muntoase a insulei. De la plaje cu apă turcoaz și limpede, la golfuri de un albastru abisal absolut. Insula are o altitudine maximă de 297 m și până în 1970 nu a fost locuită permanent. Kythnos încă păstrează modul tradițional de viata, fiind puțin afectată de turismul de masă. Pe insulă se află una din cele mai mari peșteri din Grecia – Cave of Katafiki. Tot aici se afla si un jacuzzi natural la malul marii facut de un izvor termal cu apa calda ce coboara din munte.

Serifos

Insula Serifos are sate traditionale, neatinse de turismul in masa, in special Chora, cel mai pitoresc sat care ofera o vedere fabuloasa inspre mare. Are nenumarate plaje si golfuri cu apa cristalina. Este locul ideal sa te bucuri de plaja, mare si ospitalitatea traditionala greceasca. 

Sifnos

Considerata in cele mai vechi timpuri Insula lui Apollo, astazi este una dintre cele mai pitoresti insule ale Greciei. Satele de pe insula sunt ca niste bijuterii, case albe cu ferestre colorate, stradute pavate, taverne traditionale si magazine cu produse locale. Kastro este satul cel mai pitoresc, care a fost si capitala insulei in trecut, iar numele i-a ramas de la zidurile castelului care il inconjura in vremurile medievale. Pe coasta de sud sunt multe barulete si cluburi care atrag turistii pentru viata de noapte.

Milos

Milos este clar una dintre cele mai populare insule ale Greciei dar nu foarte usor accesibile. Datorita peisajului vulcanic aici gasim plaje impresionante, greu de descris, cu aspect lunar (Sarakiniko). Si in mod cert nu putem rata o vizita la Kleftiko sau cum mai este numita Meteora Sea.