Muntenegru 6 – 13 iulie

Muntenegru Fjord Sailing

Traseu

Kotor – Perast – Risan – Herceg Novi – Budva – Tivat – Kotor

Locuri disponibile

24 persoane

3 yachturi

Cost
  • 550 Euro/loc in cabina dubla pe yacht nou (2011-2016) – Pret valabil pana la 31 decembrie
  • 600 Euro/loc in cabina dubla pe yacht nou (2011-2016) – Pret valabil pana la 1 Martie

Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord.

Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 50€) si provizii (aprox 70€).

Alege vacanta pe yacht!

In fiecare zi ai alta insula de explorat, alt oras de vizitat, alta plaja sau golf pentru bronzat

Tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia, sa ne anunti cate persoane veti fi si care sunt lucrurile pe care v-ati dori sa le incercati pe vas. Restul – distractia, soarele si peisajele exotice – sunt in seama noastra!

Muntenegru

Muntenegru este un loc de navigație uimitor in Marea Adriatica. Decorul este unul muntos, rupt parca din fiordurile Norvegiei. De la vest la est: Herceg Novi, Insulele Twin Perast, Porto Muntenegru, Kotor, Budva și Sveti Stefan sunt locuri minunate de descoperit alaturi de prieteni. Infinity pools, hiking in cetati inalte, fiord sailing, sate pescaresti dar si statiuni luxoase, legende si traditii si multe altele.

Apusul si cina la Ribarsko Selo iti vor ramane in memorie mult timp. Este un restaurant intr-un sat pescaresc unde soarele pica fix in apa iar mancarea traditionala este de referinta tinand cont ca proprietarii sunt pescari de generatii intregi.

Herceg Novi

Acest oraș, construit în secolul al XIV-lea, are o istorie bogată fiind condusă de regele Bosniei, turci, venețieni, francezi, austrieci și ruși. Orașul a suferit o mare devastare din cauza cutremurului din 1979, dar multe clădiri istorice rămân și figureaza acum de lista patrimoniului mondial. Cetatea, în partea de sus a orașului, a fost bine restaurată și oferă o plimbare minunată.

Orașul vechi este plin de mici piatete legate între ele de străzi și scări înguste. Zona este bogata în vegetație, creand astfel scene deosebite: Herceg Novi este ca o grădină botanică medievală pe coasta mediteraneană. Vom savura o cafea pe piața Herceg Stjepjan, cu mica biserică în mijloc și cu palmieri de jur împrejur; ne vom bucura pe deplin de spiritul și atmosfera acestui minunat oraș. Zona din jurul Herceg Novi este un loc de navigație excelent pentru o zi în golf. Golurile Zanjic și Mirista sunt cunoscute pentru a avea apele cele mai clare din această parte a Adriaticii.

Golful Kotor

Golful Kotor este uluitor. Situat în partea de jos a Golfului Kotor, este cu siguranță printre cele mai frumoase golfuri din lume. Orașul medieval Kotor, păstrat aproape intact, patrimoniu mondial UNESCO, este înconjurat de munți fascinanți care se ridică cu o înălțime de peste 1,000 m. Vederea asupra orașului și a munților din spate este spectaculoasă din port. Există multe de văzut în orașul vechi și multe de învățat despre istoria europeană, deoarece Kotor a jucat un rol important în numeroasele imperii și, prin urmare, are o moștenire bogată și diversificată. Zidul splendid al orașului, străzile înguste, piețele mici și atmosfera mediteraneană fac din Kotor una dintre cele mai memorabile escale în Marea Adriatică. Orașul vechi este plin de biserici și catedrale de vizitat, cum ar fi Catedrala Saint Triphon (Sveti Trifun), o bucată de arhitectură romantică.

Perast

Există 2 insule mici în fața Perastului, la celălalt capăt  al Golfului Kotor, care merită vizitate. Gospa od Skrpjela care este o insulă artificială ce găzduiește o biserică si  Sveti Djordje (Insula Sfantului Gheorghe). Gospa od Skrpjela este o insula creata de oameni de-a lungul timpului in jurul unui colt de stanca pe care, conform legendelor, se spune ca doi pescari au gasit o icoana si de atunci fiecare pescar si marinar care se intorcea sanatos trebuia sa puna cate o piatra acolo. Traditia continua si in zilele noastre, astfel ca in fiecare an pe 22 iulie localnicii merg si arunca pietre in apa la insula nou creata.

Porto Muntenegru Tivat

Clar cea mai luxoasa locatie. Acolo trebuie sa ne bucuram si sa gustam viata la Yacht Club Pool, un infinity pool parca suspendat pe mare cu vedere la muntii stancosi. Piscina are 64m si pare sa fie ca o extensie a golfului. Superb!

Budva

Budva este un fel de Saint-Tropez muntenegrean. Peisajele din această parte a coastei Muntenegrului sunt destul de diferite de cele din Golful Kotor. Munții lasă loc pentru plaje lungi de nisip fin, iar apa este mai clară și mai clară. Este un frumos și fermecător oraș vechi cu  străzile înguste si un port mediteranean. Este versiunea “La dolce vita” din Muntenegru.