Grecia Pirate Kids 2

Insulele Saronice, 10-17 august 2019

TRASEU

Atena – Aegina – Poros – Dokos – Hydra – Kythnos – Poseidon temple – Atena

LOCURI DISPONIBILE
  • 20 de persoane
  • 2 Yachturi / Catamarane
COST
  • 1000 EURO/cabina dubla pe yacht
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord
  • Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 50€) si provizii (aprox 70€).

Lasa-ne sa iti oferim vacanta pe care o meriti!

Contacteaza-ne si de restul ne ocupam noi.

Tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia, sa ne anunti cate persoane veti fi si care sunt lucrurile pe care v-ati dori sa le incercati pe vas. Restul – distractia, soarele si peisajele exotice – sunt in seama noastra!

7 zile – 5 insule

Timp de 7 zile vom naviga pe apele turcoaz din Marea Mediterana intre insulele: Poros, Hydra, Egina, Dokos si Kythnos, aflate la sud vest de Atena nu de capul nostru ci impreuna cu copii deosebiti, care aleg oricand o vacanta cu aventuri, sailing, snorkeling si multe alte activitati.

Evenimentul le este dedicat atat lor cat si familiilor lor care vor avea parte de distractie la randul lor.

Muzica, voie buna si o gramada de locuri frumoase de explorat. 

Zona pe care o vom explora, respectiv cea a Insulelor Saronice, face parte dintr-un lant de insule desfasurate in sudul golfului Saronic, langa peninsula Pelopones, insule sunt micute, populate inca din antichitate si foarte apropiate de orasul Atena.

Ne vom bucura de golfuri cu plaje izolate, munti acoperiti de pini si plante aromatice, orasele fermecatoare cu taverne traditionale in care puteti incerca delicioasele mancaruri grecesti. Putem dansa pe yacht sub clar de luna sau desculti pe plaje nelocuite sau de ce nu, char in beach baruri renumite.

Apusul vazut din mijlocul marii sau de pe varful unei insule vulcanice pot complete tabloul unei zile implinite.

Aceste insule sunt considerate paradisul sud – vestic al marii Egee.

Poros

Aproape ca face parte din Pelopones, fiind separata de partea continentala de un canal care la cel mai ingust punct are o latime de doar 350 m.

Poros este orasul ridicat pe insula vulcanica Sferia si e legata printr-o fasie ingusta de insula Kalavria, mult mai mare.

Orasul este atragator, imbinand in mod pitoresc casele albe cu cele pastelate de pe dealurile ce se ridica deasupra portului.

Construit sub forma de amfiteatru se intinde peste doua dealuri si turistii gasesc aici o vegetatie de pini, plaje cu nisip cristalin, pline de viata, magazine cafenele si restaurante confortabile dar si un oras pitoresc cu vile traditionale si strazi pietruite.

Hydra

Insula Hydra este de o frumusete rara, locul unde Elizabeth Taylor si Leonard Cohen au detinut proprietati. Pe Hydra nu se poate ajunge decat cu hidroavionul sau cu yachtul, nu exista mijloace de transport motorizate in interiorul insulei, doar magari. Este insula cu drumuri putine si fara locuri de parcare, unde agitatia tavernelor se afla mai mult in port.

Portul Hydra ofera imagini desprinse din carti – magarusii isi astepta clientii in port , Muzeul Nautic din Hydra si Arhivele Istorice sunt atractiile principale. Deasupra, stradute extrem de inguste asezate ca un labirint leaga sutele de case traditionale, incantatoarele piatete cu taverne si boutique-urile intalnite pe dealurile din apropiere.

Dokos

Insula pe cat de frumoasa pe atat de salbatica, nefiind locuita decat de animale salbatice mici. Insula este inca din antichitate considerata a fi o locatie strategica. Pe partea de est se gasesc ruinele unui mare castel bizantin – venetian. In timpul evului Mediu, insula a servit ca loc de refugiu pentru colonistii albanezi.

Dokos conform studiilor arheologice, s-a dovedit a fi locuita in epoca de cupru, cca 6000 D.C. In 1975 Peter Throckmorton a descoperit langa Dokos, accidental o epava care este considerate a fi cea mai veche din istorie planetei, fiind datata intre 2500 si 2000 I.C.

Insula formeaza in partea de nord-est un golf larg iar pe perioada verii este cunoscut pentru yacht  party-urile “ la ancora” tinute aici.

Aici vom petrece o noapte la ancora intr-un golf salbatic sub clar de luna. Daca va fi o noapte linistita sau o petrecere pana la rasarit ramane sa vedem impreuna.

Kythnos

Fie ca decidem sa ramanem la Kolona Bay, in poate cel mai frumos golf pe care l-ati vazut vreodata, fie ca setam cursul spre magica Loutra ca apoi sa zabovim prin micutul orasel Khora sau petrecem seara intr-un jacuzzi natural cu apa fierbinte, chiar pe malul marii, insula Kythnos ramane favorita noastra.

Harta traseului din Insulele Saronice