Yoga Retreat

Grecia – Saronic Gulf: 26 May – 2 June 2018

TRASEU SI ACTIVITATI

Atena – Aegina – Russian Bay (Poros) – Hydra – Ermioni – Dokos – Poros – Atena

Activitati:

 • Yoga
 • Meditatie
 • Masaj de relaxare
 • Masaj terapeutic
 • Masaj thailandez
 • Clase de filozofie yoga
 • Workshop de anatomie
 • Atelier de smoothie-uri
 • Seminar de nutritie
COST
 • 650 Euro/loc in cabina dubla pe yacht.
 • Pretul include: toate clasele de yoga si meditatie, chiria yachtului cu tot ce este necesar, loc in cabina dubla 7 nopti, skipper, mesele servite la bord, taxe portuare si combustibilul consumat.
 • Pretul nu include: transportul la si de la marina de imbarcare, dar il estimam la 100€ dus intors cu avionul si transfer, orele private de yoga, sedinte de masaj thailandez si suedez, mese la restaurant sau alte cheltuieli personale.
MENIU
 • Vom prepara împreună mese sănătoase și delicioase pentru mic dejun și cină, conform unui meniu alcătuit de nutriționista echipei. La prânz fiecare poate lua o gustare preferată, Emi fiind la dispoziția voastră pentru sfaturi.
 • Profităm de orice ocazie de a cumpăra ingrediente proaspete, organice de la magazine și piețe locale.
 • Se poate opta și pentru variantă vegetariană.
 • Veți avea ocazia să luați parte la un atelier de preparat smoothie-uri revigorante, în cadrul căruia fiecare participant va primi un cadou surpriză!

O să participi la diferite clase practice și teoretice, unde o să ai oportunitatea sa inveti mai multe despre cele 7 chakre.

O sa navigam la bordul velierului printre cele mai frumoase insule ale Greciei. Vom trai magia insulei Hydra - singura insula unde nu exista nici un mijloc de transport motorizat, dar poti inchiria un magar, ne vom bucura de minunata si salbatica Dokos - nelocuita, care asteapta sa fie explorata, romantica insula Poros si multe alte locuri unde vom opri pentru baie sau pentru a ne imprima in memorie un apus de poveste.

Tot ce trebuie să aduci este curiozitatea, o minte deschisă și copilul din tine, care este gata sa învețe modele noi și desigur, dorinta de a te dezvăța de vechile obișnuințe, pentru o imagine mai conștientă despre tine însuți.

Ágnes Balogh – International Yoga Instructor

Zsuzsanna Bacso – Kinetoterapeut, Instructor de Pilates

Emese Kovács – antrenoare fitness Belaqva, nutriționist, fondatoarea clubului emi – Eat Move Inteligently

Program

26.05.18 27.05.18 28.05.18 29.05.18 30.05.18 31.06.18 01.06.18
7-9 AM Yin Yoga for slowing down Yoga for Foundation Yoga for Inner Power Yoga for Chest & Shoulder opening Commu- nication & Partner Yoga Workshop of Inversions & Handstands
9-10 AM . Breakfast Breakfast Breakfast Breakfast Breakfast Breakfast
10 AM – 1 PM Free Time Free Time Free Time Free Time Free Time  Free Time
1 – 2 PM Light lunch/snack Light  lunch/snack Light lunch/snack Light lunch/snack Light lunch/snack  Light lunch/snack
2 – 4 PM Smoothie workshop for energy and hormone balance Why is yoga more than exercise?

interactive discussion

Yoga Anatomy workshop Eat intelligently to feel and look great! – nutrition seminar Thai Massage Workshop Workshop of YOUR choice
4 – 6:30 PM Check in Free Time Free Time Free Time Free Time Free Time  Free Time
6:30 PM Dinner Dinner Dinner Dinner Dinner Dinner  Dinner
 7 PM Getting to know each other Nidra Meditation Free Time Full Moon Yoga Free Time Chakra Meditation Farewell Party

For english please scroll down.

Tematica centrală a acestui retreat va fi introducerea participanților la potențialul lor de a deveni spirituali și de a se cunoaște mai bine dintr-un unghi diferit, unghiul corpului energetic sau sistemul chakrelor. In decursul a 7 zile in care vom naviga printre cele mai frumoase si enigmatice insule ale Greciei, la bordul unui velier,  să participi la diferite clase practice și teoretice, unde o să ai oportunitatea sa inveti mai multe despre cele 7 chakre. Tot ce trebuie să aduci este curiozitatea, o minte deschisă și copilul din tine, care este gata sa învețe modele noi și desigur, dorinta de a te dezvăța de vechile obișnuințe, pentru o imagine mai conștientă despre tine însuți.

Yin Yoga: O practică statică și meditativă, unde rămâi într-o poziție câteva minute bune, lăsând corpul și gravitația să te tragă în poziția perfectă, folosind respirația ca ghidul tău principal. Încetinirea respirației o să încetinească toate funcțiile corporale, în special sistemul nervos, ca tu să fii pregătit să te oprești și să te detașezi de  orice activitate trivială, care se întâmplă în jurul tău.

Q&A: O să clarificăm împreună prin ce o să trecem pe parcursul retreat-ului. Toate întrebările și sugestiile sunt binevenite. În plus, acum o să fie momentul de a-ți alege intențiile, ca să știi cui oferi efortul depus și bucuria din timpul retreat-ului.

Meditația Nidra: Ajungem într-o stare de relaxare în care încă suntem conștienți de împrejurimi, cu o minte complet calma și o conștientizare crescută spre lumea noastră interioară. Activitate perfectă pentru începutul călătorei spre sine.

Yoga pentru a pune bazele: începem de la nivelul rădăcinilor atât la nivel fizic, cât și spiritual. Cu toții suntem ca niște copaci – dacă există vreo instabilitate la rădăcini, nu avem cum să trăim o viață completă. Felul în care stai pe picioare influențează starea ta de sănătate per total. O să te punem înapoi în aliniamentul perfect de la degetele picioarelor până la creștetul capului. În acest fel, energia vitală o să aibă cale liberă de a circula prin canalele de energie, fără nici un blocaj în cale. Devii înrădăcinat, fără frica de a te deschide în fața altor persone sau de a iubi pe alții sau pe tine însuți. În centrul atenției de-a lungul clasei o să avem primele două chakre: chakra rădăcină și chakra sacrală. O să exersăm posturi Hatha Yoga pentru deschiderea șoldurilor și echilibrare.

Yoga pentru forța internă: O clasă de Power Yoga, perfecta pentru a trezi voința prin aprinderea unui foc spiritual în interior. Ne concentrăm asupra plexului solar, aflat sub stern, pe care o să-l activăm prin răsuciri ale coloanei și extensii lombare. De-a lungul acestei clase o să transpiri cu siguranță și o să te transformi într-un fel în care poți lăsa în urmă tot ce nu te mai servește și devii o versiune mai bună al sinelui.

Yoga pentru deschiderea pieptului și al umerilor: Cum avansăm mai sus pe calea chakrelor, ajungem la chakra inimii, în mijlocul pieptului. Consecința unei posturi incorecte este cifoza toracală, bărbia căzută spre piept și lipsa mobilității umerilor. Deci, nu ai nici o șansă, pe nivelul fizic, de a-ți deschide inima spre oamenii din jurul tău sau spre tine însuți. O să tratăm această condiție de-a lungul clasei. În primul rând vom alungi coloana vertebrală, creând spațiu între vertebre, apoi prin răsuciri, flexii și extensii ale umerilor și ale pieptului, ne mobilizăm spre fiecare direcție posibilă. Garantat te vei simți cu câțiva centimetri mai înalt la sfârșitul clasei.

Yoga pentru comunicare: Lucrând cu chakra gâtului, o să ai posibilitatea de a vorbi despre lucruri care te jenează deja de ceva timp, dar nu ai avut cu cine să le împărtășești. Acesta este un moment fără judecată. O să poți încerca niște poziții în pereche, ajungând să vă asistați unul pe celălalt. Să te distrezi este cel mai bine când ai pe cineva alături de tine.

Workshop pentru inversiuni: cum ajungem la ultimele două chakre, cel de-al treilea ochi și chakra de coroană, o să ai deja o conștiință a corpului tău și o să ai înțelepciunea să știi care sunt limitele tale. Cu un aliniament perfect, poți deja să-ți întorci viața cu susul în jos și poți să găsești echilibru în această situație nouă. O clasă unde o să te distrezi, lăsând ego-ul la o parte, devenind umil în fața asanelor. Așa poți să te conectezi la o conștiință mai înaltă și să-ți dai seama, că tot ce ai nevoie, deja există în tine, așteaptă doar să fie descoperite.

Full Moon Yoga: suntem norocoși să avem ocazia să sărbătorim împreună această parte a lunii. Cel mai probabil îți sună cunoscut termenul Salutul Soarelui, pe care îl facem aproape la fiecare clasă. Acum însă o să exersăm Salutul Lunii. O clasă calmantă, care pune accent pe emisfera ta stângă, adică femeia din tine, o pasivitate sănătoasă, pe care o poți echilibra cu emisfera dreaptă, adică bărbatul interior. Cu toți avem atât o femeie, cât și un bărbat în interior, trebuie doar să le acceptăm și să ne ocupăm de amândoi.

Meditația Chakrelor: începând de la capătul de jos al coloanei, unde se află chakra rădăcinei, ne deplasăm in sus și o să ajungem la chakra coroanei si apoi la creștetul capului. O să ne eliberăm de blocajele, care fac chakrele noastre să se rotească cu dificultate. Ne vom relaxa și vom lăsa subconștientul să ne ia în diferite momente de imaginație activând trăiri unice.

Filozofie: Discutăm despre o varietate de subiecte de la cele 8 ramuri ale yoga până la importanța chakrelor.

Workshop de anatomie: o să înțelegi corpul tău în relație cu beneficiile practicii yoga. Lucrăm în perechi sau grupuri mici.

Thai Massage Workshop: masajul thailandez este o terapie complementară a yoga, o modalitate relaxantă de a te face flexibil. Este ca și o clasă de yoga făcută pentru tine de o altă persoană. O să-ți placă varietatea pozițiilor pe care n-ai fi crezut că ai capabilitatea de a face.

Workshop decis de participanți: Facem ceea ce primește cele mai multe voturi după sondaj.

The main focus of our retreat is introducing people to their own potential in getting spiritual and getting to know themselves from a different angle, the angle of the energy body, or the chakra system. You will participate in different practical and theoretical classes, where you will be able to figure out a lot about your chakras, which are 7 in number. All you have to carry with you is your curiosity, an open mind and your inner child, who is willing to learn new and un-learn old patterns, for a more conscious image about your own self.

Yin Yoga: A static and meditative practice, where you hold the positions for several minutes, letting your body and the gravity pull you in every position, using your breath as your primary guide. Slowing down the breath will slow down all your bodily functions, especially your nervous system, so you are ready to switch off and get detached from all trivial happenings around you.

Q & A: We will clarify for you what you are going to go through during the retreat. All questions and suggestions are welcome. Also, this will be the time to set your intentions, so you know what or who you are offering your efforts and joy during our work together.

Nidra Meditation: Yogic sleep, while you can stay conscious of your surroundings, with a completely relaxed body and an increased awareness of your inner world. Just perfect for starting the journey of getting closer to yourself.

Yoga for Foundation: We will go all the way down to your roots, both on the physical and the spiritual level. We are like trees with deep roots – if there is any issue at the roots, the tree will not be able to live a complete life. The way you stand on your feet, determines a whole lot about your overall health. We will put you back on your best alignment, from the tip of your toes to the crown of your head. This way the vital energy is having its way, flowing up and down on your energy channels, with no physical blockages. You will get grounded, with no fear of opening up and loving yourself and others, just the way they are. The main focus is on the first two chakras, the root chakra and the sacral chakra. For enhancing them, we will practice hip opener and balancing Hatha Yoga poses.

Yoga for Inner Power: A power yoga session, which is perfect for awakening your willpower by lighting your inner fire. The main focus is on the solar plexus chakra, right under your sternum, what we will activate with spinal twists and backbends. At this class, you will definitely sweat and get transformed, being able to leave behind whatever doesn’t serve you anymore and become a better version of yourself.

Yoga for chest & shoulder opening: As we advance higher on the root of chakras, we arrive to the heart chakra, in the middle of your chest. The consequence of a bad posture is having hunch back, with your chin falling to your chest, and having no shoulder mobility. So, there is no physical possibility to open up your heart to others and to yourself. That is what we are going to treat at this class. First lengthening the spine, creating space between the vertebras, then twisting, flexing and extending your shoulders and chest in ways you never thought were possible. The result will be even felt on your breathing… It will give you a feeling like walking on clouds.

Communication & partner yoga: Working with the throat chakra, you will have the chance of saying out things that are bothering you for some time already, but you never had the chance of sharing them with anyone. This is the time of no judgment. Working in couples, you will also try a variety of partner postures, reaching out for each other, because of having fun is best when you can share it with someone.

Workshop of inversions & handstands: as we arrive to the last two chakras, to the third eye and the crown chakra, you will already have a body awareness, where you are wise enough to know your physical limits and are having the perfect alignment to find balance even when upside down. A fun practice, where you have to leave behind your ego and be humble towards the poses. For this is the way you can connect yourself to a higher consciousness and figure out that all what it takes it is already within you, waiting for getting unfolded.

Full Moon Yoga: As we do most every yoga class Sun Salutations, this time we will do Moon Salutations. A light practice, emphasizing your left hemisphere, your inner woman, a good type of passivity and balancing all this with the overcharged right hemisphere, as known as, the man. Yes, we all have them both in us, and acknowledging it is the normal way of life.

Chakra Meditation: starting at the bottom of your spine, at the root chakra, walking up towards the crown of your head, removing any blockage stopping your chakras from optimal rotating. You will be in a deep state of relaxation, walking your subconscious through moments of imagination and activating different types of feelings.

Philosophy: A variety of topics will be discussed, ranging from the 8 limbs of yoga to the philosophy of chakras and many more.

Anatomy workshop: understand your body, the alignments and the benefits of yoga. Interactive work in couples or small groups.

Thai Massage workshop: complementary therapy for yoga, a very relaxing way of getting stretched. It is like a yoga session done by another person to you. You will enjoy the variety of positions your body is capable of getting in.

Workshop of the participants’ choice: It will be decided after a poll. We will do what gets the most of the votes.

Harta traseului din Insulele Saronice

Atena (Alimos Marina) – Aegina – Russian Bay (Poros) – Hydra – Ermioni – Dokos – Poros – Atena (Alimos Marina)