Caraibe Windward Islands 14 zile

Caraibe Windward Islands Ianuarie 2025

Traseu 14 zile

Martinique – St Lucia Rodney Bay – St Lucia Sugar Beach Pitons Bay – Saint Vincent Wallilabou Bay – Bequia Port Elizabeth – Mustique Basil Bar – Canouan – Union Island Clifton si Palm Island – Petit Sailnt Vincent – Petit Martinique – Tobago Cays – Bequia – Sain Vincent New Sandy Bay – St Lucia – Martinique Saint Anne

Locuri disponibile

16 persoane

2  catamarane

Cost

Lagoon 40 – 50  2018/2022  A/C+watermaker

Bali 4.1 – 4.6 +watermaker (generator)

Fountain Pajot 40 – 50 2018/2022  A/C+watermaker

Pretul este variabil in functie de ambarcatiune si de optiunile de la bord

Marea Caraibelor

2 saptamani de vara in mijlocul iernii. Poti incerca o vacanta de 14 zile in Caraibe, plutind usor prin toate nuantele de albastru ale marii unde s-a filmat “Piratii din Caraibe”.

Plaje cu nisip alb, paduri tropicale si cascade, vulcani,  snorkeling la recifuri colorate unde mii de pestii inoata cu tine. Multa istorie si diversitate culturala,  miros dulce de condimente si fructe tropicale si nu in ultimul rand… cel mai bun rom din lume 🙂

Ziua 1 Matinique marina Le Marin

Cel mai probabil vei ateriza pe aeroportul Le Lamentin din Martinique si in 45 de minute vei ajunge in marina.

Martinique este numita si perla Caraibelor sau Capitale Romului. Este insula care a cunoscut o dezvoltare extraordinara. Saint Pierre fiind numit Parisul din Caraibe pana la eruptia vulcanului Pelée in 1902 cand a fost distrus in tatalitate

Ziua 2 St Lucia Rodney bay 40 nm

Prima oprire in St Lucia e la Rodney Bay unde este o marina in toata regula si un oras unde cumparaturile sunt tax free, baruri si restaurante din belsug, cazinouri, spa-uri… aproape tot ce iti vine in minte 🙂

Ziua 3 St Lucia Sugar Beach Pitons Bay 20 nm

Probabil cea mai spectaculoasa si cea mai fotografiata priveliste oferita de cei doi pitoni iar noi vom sta chiar in golful de la poalele lor.

Ziua 4 Saint Vincent, Wallilabou Bay 30 nm

Port Royal, locul unde Captain Jack Sparrow este adus la viata si unde te poti imbraca in costume de pirat, poti manca in locurile unde au mancat si celebrii actori sau poti vizita platourile de filmare care au ramas intacte.

Ziua 5 Bequia Port Elizabeth 30 nm

Ziua 6,7,8

Ziua 6 Mustique Basil Bar 15 nm

Ziua 7 Canouan 15 nm

Ziua 8 Union Island Clifton si Palm Island 10 nm

Petit Saint Vincent si Petit martinique 5 nm

Ziua 9 Tobago Keys 5 nm

Tobago Cays este un arhipelag format din cinci insule micute impreuna cu 4 km de recifuri de corali: Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Petit Tabac si Jamesby. Toate sunt nelocuite si foarte cunoscute in randul turistilor. Singura varianta sa ajungi acolo este cu barca. Sansele sunt mari sa vedem broaste testoase, stelute de mare si o multime de pesti colorati.

Ziua 10, 11 12,13, 14

Incepe calatorie inapoi dar nu dintr-o bucata ci cu mai multe opriri in locuri noi.

Ziua 10 Bequia Port Elizabeth 25 nm

Ziua 11 New sandy Bay Village Saint Vincent 30 nm

Aici plajele sunt numai din  nisip negru si putem face o excursie pe vulcanul La Soufrière, vulcan care este activ.

Ziua 12 St Lucia 35 nm

Ziua 13 Martinique Saint Anne 40 nm

Saint Anne Bird Sanctuary este pe lista noastra, fiind cel mai important din Caraibe.

Bine de stiut:

Insulele Windward, in traducere „Insulele De sub Vant”,  fac parte din Antilele Mici si sunt localizate in Marea Caraibelor, in Oceanul Atlantic. Au un climat tropical cu mult soare si temperaturi prietenoase tot timpul anului dar cu un sezon al uraganelor in august, septembrie si octombrie.

In ianuarie temperaturile medii sunt intre 26 si 28 grade iar apa marii are 24-25 grade si vantul sufla constant (Alisios) , cu alte cuvinte, PERFECTIUNE.  Sansele de precipitatii sunt mici iar daca totusi ploua nu ar trebui sa dureze prea mult. Ploile sunt dese dar foarte scurte.

Ce trebuie sa stii este ca insulele apartin diferitelor state insulare si drept urmare trebuie indeplinite formalitati vamale la acostarea pe cele mai multe din insule.

Moneda in aceste insule este EC$ / XCD (Eastern  Caribbean Dollar) si este 1$=2,7XCD. Dar in cele mai multe locuri primesc si Dollari americani.

Imbarcarea este in Martinique, marina Le Marin, iar ca sa ajungi acolo,  iti recomandam zbor Bucuresti Paris si Paris Martinique. Apoi in 45 de minute ajungi in marina cu un transfer de la aeroport.

Unde sunt necesare vize, acestea se vor lua de la puntul de trecere a frontierei dar trebuie sa aveti pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.