Grecia, Pirate Kids

Insulele Saronice

TRASEU

Atena – Epidavros Kalamaki – Poros – Hydra – Spetses – Dokos – Perdica – Atena

LOCURI DISPONIBILE
  • 18 persoane
  • 2 Yachturi / Catamarane
COST
  • 500 EURO/loc in cabina dubla pe yacht
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord
  • Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 50€) si provizii (aprox 70€).

7 zile – 5 insule

Timp de 7 zile vom naviga pe apele turcoaz din Marea Mediterana intre insulele: Poros, Hydra, Egina, Dokos si Spetses, aflate la sud de Atena.  Muzica, voie buna, o gramada de locuri frumoase de explorat, insule salbatice populate doar de capre si magari sunt doar cateva din activitatile noastre.

Timp de o saptamana, copiii vor invata sa faca noduri, sa fie responsabili, sa navigheze si sa fie o echipa. Vor descoperi mii de pesti colorati si stelute de mare cand vor face snorkeling iar pe uscat fie vor explora micutele insule salbatice unde vom acosta, fie se vor plimba prin cochetele orasele port. 

O saptamana de vacanta pe un velier imbina lectii de istorie predate fara profesor, imbina lectii de cultura vazuta cu ochii lor si nu cea citita din carti. Este o saptamana in care nu au nevoie de televizor sau jocuri video iar telefonul il vor folosi doar pentru a face poze. Vor fi in fiecare zi in alt loc, mereu curiosi ce urmeaza. Nu au timp sa se plictiseasca niciodata.

Recomandarea noastra este sa veniti impreuna cu cei mici de vineri in Atena astfel incat ei vor avea timp sa se cunoasca si sa lege prietenii. Sambata cand de vom imbarca vom fi cu totii odihniti si pregatiti pentru cea mai speciala vacanta de pana acum. De asemenea, la sfarsitul saptamanii se mai poate ramane in Atena inca o noapte pentru a putea bate la pas marunt Plaka, Monastiraki, dealul Lycabettus, Acropole si multe, multe altele. Putem organiza vizitarea Atenei si pe segway. Ce putem sa promitem este ca din pacate saptamana va trece mult prea repede si nimeni nu va dori sa plece acasa.

Zona pe care o vom explora, respectiv cea a Insulelor Saronice, face parte dintr-un lant de insule desfasurate in sudul golfului Saronic, langa peninsula Pelopones, insule sunt micute, populate inca din antichitate si foarte apropiate de orasul Atena.

Ne vom bucura de golfuri cu plaje izolate, munti acoperiti de pini si plante aromatice, orasele fermecatoare cu taverne traditionale in care puteti incerca delicioasele mancaruri grecesti. Putem dansa pe yacht sub clar de luna sau desculti pe plaje nelocuite sau de ce nu, char in beach baruri renumite.

Apusul vazut din mijlocul marii sau de pe varful unei insule vulcanice pot complete tabloul unei zile implinite.

Aceste insule sunt considerate paradisul sud – vestic al marii Egee.

Poros

Aproape ca face parte din Pelopones, fiind separata de partea continentala de un canal care la cel mai ingust punct are o latime de doar 350 m.

Poros este orasul ridicat pe insula vulcanica Sferia si e legata printr-o fasie ingusta de insula Kalavria, mult mai mare.

Orasul este atragator, imbinand in mod pitoresc casele albe cu cele pastelate de pe dealurile ce se ridica deasupra portului.

Construit sub forma de amfiteatru se intinde peste doua dealuri si turistii gasesc aici o vegetatie de pini, plaje cu nisip cristalin, pline de viata, magazine cafenele si restaurante confortabile dar si un oras pitoresc cu vile traditionale si strazi pietruite.

Hydra

Insula Hydra este de o frumusete rara, locul unde Elizabeth Taylor si Leonard Cohen au detinut proprietati. Pe Hydra nu se poate ajunge decat cu hidroavionul sau cu yachtul, nu exista mijloace de transport motorizate in interiorul insulei, doar magari. Este insula cu drumuri putine si fara locuri de parcare, unde agitatia tavernelor se afla mai mult in port.

Portul Hydra ofera imagini desprinse din carti – magarusii isi astepta clientii in port , Muzeul Nautic din Hydra si Arhivele Istorice sunt atractiile principale. Deasupra, stradute extrem de inguste asezate ca un labirint leaga sutele de case traditionale, incantatoarele piatete cu taverne si boutique-urile intalnite pe dealurile din apropiere.

Dokos

Insula pe cat de frumoasa pe atat de salbatica, nefiind locuita decat de animale salbatice mici. Insula este inca din antichitate considerata a fi o locatie strategica. Pe partea de est se gasesc ruinele unui mare castel bizantin – venetian. In timpul evului Mediu, insula a servit ca loc de refugiu pentru colonistii albanezi.

Dokos conform studiilor arheologice, s-a dovedit a fi locuita in epoca de cupru, cca 6000 D.C. In 1975 Peter Throckmorton a descoperit langa Dokos, accidental o epava care este considerate a fi cea mai veche din istorie planetei, fiind datata intre 2500 si 2000 I.C.

Insula formeaza in partea de nord-est un golf larg iar pe perioada verii este cunoscut pentru yacht  party-urile “ la ancora” tinute aici.

Aici vom petrece o noapte la ancora intr-un golf salbatic sub clar de luna. Daca va fi o noapte linistita sau o petrecere pana la rasarit ramane sa vedem impreuna.

Spetses

 

Considerata Beverly Hills a Greciei, datorita vizitelor frecvente  a vedetelor din intreaga lume care au proprietati aici, insula este o destinatie de weekend populara si intrucat este la o distata relativ mica fata de Atena. In timpurile medievale insula a inflorit datorita comertului si localnicii au construit vile elegante care supravietuiesc pana azi.

Harta traseului din Insulele Saronice