Croatia

Croatia: 23-30 iunie

TRASEU

Trogir/Split – Milna – Stari Grad – Hvar – Komiza,Vis – Trogir/Split

LOCURI DISPONIBILE
  • 70 de persoane
  • 5 yachturi
  • 2 catamarane
COST
  • 610 Euro/loc in cabina dubla pe yacht nou (2011-2016)
  • 850 Euro/loc in cabina dubla pe catamaran (2011-2016)
  • daca vrei sa stii mai multe despre ce este si ce nu este inclus in cost ai detalii aici, in sectiunea „costuri”

Alege vacanta pe yacht!

In fiecare zi ai alta insula de explorat, alt oras de vizitat, alta plaja sau golf pentru bronzat

E normal sa ai intrebari! Vom incerca sa iti raspundem la toate. Daca vrei sa iti petreci vacanta cu stil, fara hoteluri, autocare, plaje aglomerate, excursii limitate atunci da-ne de stire!

Croatia

Saptamana de yachting in Croatia incepe in Split sau Trogir, iar recomandarea noastra este sa mai stam inca o zi in Trogir pentru ca este mult prea frumos sa nu il exploram suficient.

In saptamana de sailing din Marea Adriatica ne asteapta orase muzeu, cetati medievale, palate dar si plaje si golfuri cu apa cristalina, pesteri numai bune de explorat, lagune si multe altele. Latura de party party party nu o voi detalia dar exista din plin 🙂

Split

Split este al doilea cel mai mai mare oras din Croatia, un oras mereu aglomerat, destinatie de top in randul turistilor din intreaga lume, poate cel mai fascinant port al Marii Adriatice, un oras remarcabil ce abunda de istorie, un oras unde poti admira cultura bizantinilor, venetienilor, austriecilor dar si intelepciunea grecilor si ingeniozitatea romanilor.

In cartierul medieval al orasului gasim muzee, galerii, catedrale impunatoare, dar cel mai special este cu siguranta Palatul lui Dicletian care este de fapt un intreg oras fortificat construit din piatra alba.
Nu putem pleca din Split fara sa ratacim pe stradutele medievale incarcate de magazine colorate si restaurante.

Milna

Milna – Este un sat pescaresc tipic, cu o populatie de putin peste 800 de oameni, este locatia ideala pentru un pic de liniste si relaxare dupa vizita si viata de noapte din Split. Plaje superbe, golfuri cu apa cristalina, toate impletite perfect pentru a ne asigura o zi de pace si refacere.

Stari Grad

Stari Grad – Cel mai vechi oras din Croatia, datand din anul 384 I.C, inima istorica a insulei Hvar, este un oras unde timpul nu mai are o notiune precisa, unde poti rataci cu orele pe stradutele cu case de piatra veche.

Hvar

Hvar – Este insula cea mai vizitata de pe coasta Dalmata, este insula cu cea mai tumultuasa viata de noapte, insula in care arhitectura venetiana este inca prezenta chiar si in cluburile de noapte. Aici, in Hvar, lucrurile sunt clare… Party Party Party… pe plaja la beach bar-uri, pe yacht, in cluburi, gen peste tot.

Komiza, Vis

Komiza, Vis – Este o localitate pescareasca pe insula Vis, unde vom poposi, vom inchiria scutere sau masini si vom vizita si orasul Vis  aflat la 12 km. Ziua vom ancora in golfulete retrase si vom explora celebrele pesteri aflate in sudul insulei : The Blue Cave si The Green Cave. Trebuie sa ne asiguram ca ajungem in miezul zilei astfel vom profita la maxim de culoarea magica a apei din pestera data de lumina ce patrunde prin tavan.

La intoarcere spre Trogir ne vom opri la celebra Blue Lagoon pentru o baie si, de ce nu, un praz la ancora. Probabil ne va depasi toate asteptarile in materie de apa turqoise. Aici ati face bine sa aveti masca si tub pentru snorkeling pentru ca putem inota intre cele trei insule (Drvenik,  Krknjasi Veli si Krknjasi Mali).

Vis

Orasul Vis – Cea mai departata si neatinsa insula a Croatiei a fost deschisa accesului strainilor in 1944 si a fost cartierul general al lui Tito. Ca urmare, arhitectura istorica este din belsug in Vis, inclusv Fort George, un restaurant si complex instalat intre zidurile vechi ale unui fort britanic construit in 1813. Vederea panoramica din gradina in stil boemic este la fel de memorabila pe cat este mancarea, iar aceasta va fi printre cele mai memorabile momente ale saptamanii.

Trogir

Trogir – Inca din 1997 a fost inclus in Patrimoniul Unesco si are si de ce. Este bijuteria Coastei Dalmate. Putem zice ca este un must-see daca ajungi sa vizitezi Croatia. Recomandarea noastra este sa mai zabovim inca o zi, pana duminica, in acest adevarat muzeu in aer liber.

Harta traseului din Croatia