Insulele Sporades 13-19 Iulie 2024

Insulele Sporades 13-19 Iulie 2024

TRASEU

Volos – Paleo Trikeri – Skiathos – Skopelos – Alonnisos – Volos

LOCURI DISPONIBILE
  • 16 persoane
  • 2 catamarane
COST

1100 € locul in cabina dubla.

Pretul nu include:

  • Transportul la si de la marina de imbarcare
  • 200 €/pers combustibil, taxe portuare si provizii (mancare si bauturi pentru toata saptamana)

Daca iti place vara, marea, soarele dar iti este dor de turele cu bicicleta atunci cand esti in vacanta.

Atunci experienta asta este pentru tine!

Tot ce ai de facut este sa iti rezervi din timp locul.  Restul – turele cu bicicleta, distractia, soarele si apa cristalina – sunt in seama noastra!

Pentru vacanta de vara din 2024 iti propunem o experienta pe care s-o poti pune reper pentru vacantele tale viitoare. Daca deja citesti aceste randuri inseamna ca iti place sa descoperi locuri noi pe bicicleta. Perfect.

Ti-am pregatit o saptamana de vacanta in care impreuna vom naviga prin golfurile si insulele Sporades  din Grecia. Avem cateva insule pe care sa le cunoastem mai bine si cateva ape cristaline prin care sa ne minunam. Plecam din peninsula Pelion si ajungem in insulele Paleo Trikeri, Skiathos, Skopelos, Alonnisos si Peristera. Intram in pesteri, facem snorkeling, ne intindem pe plaje cu pietre mari, cu pietre mici, cu nisip cu granulatie mare, cu nisip fin, ne plimbam prin paduri de pin, ne pierdem prin beach bar-uri si orase ca din povesti, mergem prin locurile in care s-a filmat Mamma Mia. Vacanta cu catamaranul este completata de aprofundarea zonei gastronomice grecesti in cele mai potrivite locuri pe care noi le-am descoperit in calatoriile precedente. Cu cataif cu tot. Si cu calamar.

Iata la ce ne-am gandit:

Ziua 1

Volos – Paleo Trikeri

Plecam spre seara din peninsula Pelion spre insula Paleo Trieri

Aici ne imbarcam cu destinatia Paleo Trikeri unde vom petrece prima seara. Avem la dispozitie doua taverne unde sa luam masa. Pe oricare o vom alege nu ne va dezamagi. Aici am mancat probabil cei mai buni calamari umpluti din Grecia. Indiferent pe care o alegem o sa ajungem sa mancam la cealalta. La intoarcere. Dar mai e pana atunci. Aventura e de abia la inceput. 🙂

Ziua 2 – Relax si sailing spre insula Skiathos

Paleo Trikeri – Lalaria Beach – portul Skiathos

Schimbam insula Paleo Trikeri cu insula Skiathos

Plecam dimineata spre insula Skiathos si mergem direct la Lalaria Beach. Aceasta zi este destinata relaxarii asa ca ne vom balaci mai toata ziua in ape incredibil de cristaline in dreptul acelei ferestre dintre cer si mare, vom face snorkeling si ne vom lafai pe plaja cu pietre rotunde, albe. Vom urca pe barca la un moment dat sa mancam faimoasele paste cu caracatita facuta de skipper-ul nostru Laurentiu. Pe seara ne retragem catre marina din Skiathos unde vom ramane peste noapte. Skiathos este unul dintre cele mai cosmopolite orase din calatoria noastra, pe insula existand si un aeroport pe care se opereaza zboruri in permanenta. Seara o vom petrece la unul din cluburile sau tavernele din zona portului. Dupa posibilitati. 

Ziua 3

Skiathos  – Peristera

Schimbam insula Skiathos cu insula Peristera

Dupa amiaza plecam spre Parcul National Marin Alonnisos si ne oprim langa insula Peristera unde ne vom petrece noaptea. Seara putem savura o friptura de vita trasa in unt pe care o pregatim pe barca.

Ziua 4 – Explore

Peristera – Steni Vala – Alonnisos

Schimbam insula Peristera cu insula Alonnisos

Dimineata celei de-a patra zile va incepe cu o “sedinta” de snorkeling in zona unor epave situate in apropierea locului in care vom ancora. In acea zona avem sansa sa admiram foarte multe specii marine locul fiind si in arie naturala protejata.

Din Peristera plecam in jurul pranzului spre Steni Vala de unde ne putem aproviziona cu oregano cules de pe dealurile din zona de un albanez si putem manca langostini la o taverna din port. Pentru masa de seara putem lua peste de la pescarii din Steni Vala. Un chefal pe pat de legume cu orez poate ar fi una dintre optiuni.

Ziua 5

Alonnisos – Skopelos

Schimbam insula Alonnisos cu insula Skopelos. 

Dimineata plecam din Alonnisos direct spre Skopelos Town. De aici inchiriem ATV-uri si scutere si de aici pornim in turul insulei Skopelos urmand ca in acest tur sa ajungem pana la biserica de pe stanca din Mamma Mia. Turul are in jur de 45 de kilometri. La intoarcere trecem prin Neo Klima unde vom incerca sa ne infranam poftele la una dintre cele mai bune patiserii/cofetarii pe care am intalnit-o in Grecia. Recomandam prajitura cu portocala. Seara ne-o petrecem in frumosul oras amfiteatru Skopelos. E posibil sa plecam dormind de la tavernele din port. Am auzit ca s-a intamplat asa ceva. 🙂

Ziua 6 – Explore and hiking

Skopelos – Agnontas – Panormos 

Ramanem si exploram insula Skopelos

Dimineata plecam din portul Skopelos si ocolim insula pana in Agnontas unde vizitam o pestera, ne balacim in aceleasi ape “cristal clear” pe care le-ati vazut si in Mamma Mia si vom pleca intr-o plimbare usoara prin padurile de pin din zona. Putem merge pana in portul din Agnontas la una dintre taverne pentru masa de pranz. Seara ne-o vom petrece in Panormos sau la Kastani Beach de unde putem admira cum soarele se va scufunda sa doarma in Marea Egee pe timpul noptii.

Ziua 7 – Relax and Relax

Panormos – Koukounaries – Paleo Trikeri

Ziua celor trei insule

Daca in ziua precedenta n-am schimbat insula in aceasta zi vom fi pe trei insule: plecam dimineata din Panormos de pe insula Skopelos si ne indreptam spre Koukounaries Beach pe insula Skiathos unde ne vom petrece ziua pe o plaja care pare desprinsa din alta lume. Nisipul foarte fin are mica stralucitoare cu care nu te mai saturi sa te joci in apa cristalina. Ramanem aici pana dupa amiaza cand pornim spre Paleo Trikeri. Va amintiti ca va spuneam ca vom manca la cealalta taverna din port? Ei bine, acesta e momentul de care vorbeam. Tineti minte sa cerem dovlecei umpluti si scoici. 😉

Ziua 8

Paleo Trikeri – Volos

Schimbam insula Paleo Trikeri si ne intoarcem in peninsula Pelion

Dimineata facem transferul cu barca din Paleo Trikeri in Volos unde se termina vacanta noastra pe apa si poate fi inceputul unor zile fantastice pe uscat.