Atena – Santorini & Small Cyclade 11 – 18 Mai 2024

Atena – Santorini & Small Cyclade 11 – 18 Mai 2023

TRASEU

Atena – Kythnos – Syros – Mykonos – Paros/Anti Paros – Small Cyclades – Amorgos – Ios – Santorini

LOCURI DISPONIBILE
  • 16 de persoane
  • 2 yachturi / catamarane
COST
  • 500 EURO/persoana pe velier – pret valabil pana la 28 Februarie
  • 550 Euro/persoana pe velier – pret valabil pana la 31 Martie
  • 800 Euro/persoana pe catamaran
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord.Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 70€) si provizii (aprox 100€)

Insulele Ciclade

Te trezeşti dimineaţă într-un decor rupt din filme, eşti direct acolo, nu trebuie decât să ieşi din cabina şi să sari în apă sau în hamac la plajă. Poţi urca pe un vulcan sau te poţi bucura de izvoarele termale unice în lume, poţi explora situri arheologice sau poţi bate la picior orăşelele cu străduţe pietruite, taverne, boutique-uri şi bisericuţe, muuuulte bisericuţe.

Seara, la un pahar de vin roşu, vezi cu ochii tăi cel mai renumit apus din lume, apusul soarelui văzut din Oia, ca mai târziu să te delectezi cu cocktail-uri alese pe terasele cochete sau să dansezi sub stele la o petrecere spontană pe o insula nelocuită. Sună bine?

Ei bine, este o experienţă complexă, în care te bucuri de locuri superbe, te distrezi, rămâi mut de uimire în faţa;sorţii pe care natura a rezervat-o unei întregi civilizaţii. Petrecem 7 zile pe un velier navigând din insulă în insulă, oprindu-ne pentru baie şi plajă, acolo unde ne place, luând cine la ancoră în golfuri pustii cu apă cristalină, legând prietenii noi cu oameni ca noi, amatori de excursii faine, locuri frumoase şi aventură.

Imbarcarea si debarcarea se face  in Alimos/Atena.

Amorgos

Amorgos este una dintre cele mai frumoase insule grecesti, o mica bijuterie, este insula care l-a inspirat pe Luc Besson sa filmeze The Big Blue pe plaja Agia Anna iar noi vom merge chiar acolo. Dar cu siguranta cea mai reprezentativa imagine pentru Amorgos este impresionanta manastire Hozoviotissa, construita in stancile abrupte deasupra unei mari parca din alta lume. Acolo, calugarii te servesc cu rachiu de brad si rahat din Syros si iti povestesc legendele locului

Santorini

Despre Santorini vorbele sunt de prisos… Este perla Cicladelor. Intre plaja cu nisip rosu, cea cu nisip negru, apa de culoarea smaraldului, irealul apus vazut din Oia, izvoarele cu apa fierbinte si multe multe altele este greu sa te hotarasti unde sa mergi mai intai. Un lucru este clar: Santorini trebuie vizitat macar o data in viata. Acum cateva mii de ani era o insula vulcan de forma rotunda, prospera, dar o eruptie colosala a facut ca centrul vulcanului sa se scufunde, lasand astfel la suprafata doar peretii stancosi in partea de est, Santorini de astazi, si craterul vulcanului, caldera.

Putem vizita vulcanul Nea Kameni, putem inota la izvoarele termale din nordul insulei vulcanice si ca sa intelegem ce s-a intamplat si care a fost istoria captivanta a acestei insule trebuie sa zabovim macar 2 ore la Akrotiri, singurul sit unde au fost descoperite case, mobila si diverse obiecte dinainte de marea eruptie.

„Mai mult vin decât apă, mai multe biserici decât case, mai mulţi măgări decât bărbaţi.”

Small Ciclade

Small Cyclades este un grup de insule micute (Irakleia, Schoinousa, Keros, Ano Antikeri, Kato Koufonisi si Ano Koufonisi) o parte din ele sunt locuite tot timpul anului dar numarul locuitorilor nu depaseste 400. Sunt insule izolate, ferite de turisti, accesibile doar cu barca. Apa este ireal de limpede, iar atmosfera tipica Greciei insulare. Este locul in care timpul ai vrea sa stea in loc, macar pentru 2-3 zile.

Paros

Paros era renumita in vremuri stravechi pentru marmura de o calitate foarte buna folosita la statui si temple, fapt ce justifica plajele superbe si apa albastra cristalina mai ales intre Paros si Antiparos. Este o insula vie, ce abunda vara de turisti veniti din toate colturile lumii. Portul vechi din Naoussa este poate cel mai pitoresc loc, acolo unde nu vezi altceva decat casele tipic grecesti, barcile si tavernele pescarilor.

Ios

Ios este celebra pentru viata de noapte si este foarte renumita in randul tinerilor, acolo petrecerile incep la amiaza si tin pana la primele ore ale diminetii. Este musai sa ratacim un pic prin Chora, unul dintre cele mai traditionale orasele grecesti cu alei pavate si mori de vant vechi, iar de la inaltimea orasului privelistea spre mare iti taie respiratia.

Harta traseului din Grecia