Italia

Italia: 7-14 iulie 2018

TRASEU

Portorosa – Vulcano – Lipari – Panarea – Stromboli – Salina – Portorosa

LOCURI DISPONIBILE
  • 40 de persoane
  • 3 yachturi
  • 1 catamaran
COST
  • 570 EURO/loc in cabina dubla pe yacht
  • 850 EURO/loc in cabina dubla pe catamaran

Alege vacanta pe yacht!

In fiecare zi ai alta insula de explorat, alt oras de vizitat, alta plaja sau golf pentru bronzat

E normal sa ai intrebari! Vom incerca sa iti raspundem la toate. Daca vrei sa iti petreci vacanta cu stil, fara hoteluri, autocare, plaje aglomerate, excursii limitate atunci da-ne de stire!

Insulele Eoliene sunt situate la nord de Sicilia fiind o destinatie foarte populara vara printre turisti. Cea mai mare insula este Lipari iar din arhipelag fac parte si Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, etc.

In prezent forma arhipelagului este data de activitatea vulcanica, activa de peste 260 000 de ani, a celor 2 vulcani Stromboli si Vulcano. Activitatea vulcanica este vizibila, de pe majoritatea insulelor fiind vizibile coloane de fum si ape termale. Arhitectura oraselor din zona insulelor este tipic mediteraneana, casele fiind cubice, vopsite in alb pastrandu-se stilul clasic traditional. Zonele adiacente oraselelor fiind acoperite cu vita de vie si maslini iar orasele pavate cu piatra.

Pentru imbarcare trebuie sa ajungem la Portorosa iar cel mai simplu e sa optam pentru un bilet de avion Bucuresti – Catania (vara, aceasta destinatie e extrem de populara), foarte multe companii avand zboruri zilnice catre aceasta destinatie. Din Aeroportul Catania pana in Portorosa se poate merge cu autobuzul. cca 12 euro sau pana in Barcellona (nu Barcelona :)) cu trenul (9 euro) si cu transfer auto pana in marina.

Imbarcarea pe yacht o facem la 2 ore dupa pranz, sambata 7 iulie 2018 si ruta noastra pentru aceasta saptamana de aventura va fi:
Portorosa – Vulcano – Lipari – Panarea – Stromboli – Salina – Portorosa.

Vulcano

Vulcano: este prima insula pe care vom ajunge si vom petrece noaptea la baza vulcanului cu accelasi nume sub clarul stelelor. dimineata vom lua micul dejun specific italienesc cu prosciuto, masline, branza mozarela si salata de legume specific siciliana iar apoi ne vom delecta cu snorkeling si inot pana la plaja cu nisipul fin si negru . Deasemenea poate fi vazuta coloana de fum ce se ridica din crater si putem vizita Porto di Levante, un minunat sat pescaresc.

Lipari

Lipari – cea mai mare insula din arhipelag, unde vom andoca chiar in marina. Lipari este o localitate fascinanta plina de isorie, cu stradute inguste si foarte populara. Casele isi pastreaza stilul traditional iar zona de langa marina este inconjurata de restaurante cu preparate alese dar si de magazine cu suveniruri si obiecte “hand made”.

Panarea

Panarea – Insula a fost declarata site UNESCO inca din anul 2000 si este cunoscuta ca o destinatie de vancata pentru multe celebritati, insula fiind foarte chic, cu o populatie de cca. 280 locuitori permanenti, crescand puternic in timpul lunilor de vara datorita turistilor. Pe insula putem sa vizitam izvoarele termale de langa satul Punta di Pepppe e Maria, sa facem snorkeling in cateva zone extrem de populate si pline de activitatea faunei marine sau sa vizitam epava de langa stancile Lisca Bianca si Bottaro.

Stromboli

Stromboli -Aici aventura incepe la baza vulcanului pe care il vom vizita facand o excursie pana la craterul acestui vulcan activ. Urcarea o vom face cu ghid local si foarte bine echipati. Urcam aproximatin 2,5 ore pe caldura mare iar cand ne apropiem de varf temperatura scade cu 10-15 grade, vedem apusul de pe varful unui vulcan apoi, pe intuneric, admiram eruptiile care nu se lasa prea mult asteptate. Din cele 5 conuri, 3 erup la fiecare 10-15 minute. Senzatia este unica iar coborarea este neasteptat de rapida. In maxim o ora coboram prin cenusa pana aproape la genunchi.

Salina

Salina – o insula plina de isorie, pe tot cuprinsul ei fiind descoperite vestigii romane , insula este o “fortareata verde” peste 400 de tipuri de plante se dezvolta in acest paradis ascuns la nord de Sicilia. In zona Ligula este un lac folosit la productia de sare de mare de unde ii vine si numele acestei fascinante insule.