Atena – Insulele Saronice 22 – 29 Iulie 2023

Atena – Insulele Saronice 22 – 29 Iulie 2023

ROUTE

Atena – Poros – Hydra – Dokos – Spetses – Atena

Available Spots
  • 24 Persoane
  • 3 Catamarane
COST
  • 1200€ pret normal /  1100€ pret redus de persoana intr-o cabina dubla pe un catamaran 2020+
  • 850€ catamarane 2017+
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord.
  • Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 80€) si provizii (aprox 120€). 150€ yacht deposit refundable at check-out

Sailing, sailing si iar sailing

Timp de 7 zile vom naviga pe apele turcoaz din Marea Mediterana intre insulele: Poros, Hydra, Dokos si Spetses, aflate la sud de Atena. Experienta de sailing si aventura explorarii acestor locuri minunate, va fi completata de savoarea relaxarii prin masaj.

Ai visat sa te lasi purtat de senzatia de plutire pe valuri si in acelasi timp sa te simti relaxat complet si detasat de problemele de zi cu zi?

Cu noi vei putea experimenta acest sentiment si multe altele…

Zona pe care o vom explora, respectiv cea a Insulelor Saronice, face parte dintr-un lant de insule desfasurate in sudul golfului Saronic, langa peninsula Pelopones, insule sunt micute, populate inca din antichitate si foarte apropiate de orasul Atena.

Ne vom bucura de golfuri cu plaje izolate, munti acoperiti de pini si plante aromatice, orasele fermecatoare cu taverne traditionale in care puteti incerca delicioasele mancaruri grecesti. Putem dansa pe yacht sub clar de luna sau desculti pe plaje nelocuite sau de ce nu, char in beach baruri renumite.

Apusul vazut din mijlocul marii sau de pe varful unei insule vulcanice pot complete tabloul unei zile implinite.

Aceste insule sunt considerate paradisul sud – vestic al marii Egee.

Poros

Aproape ca face parte din Pelopones, fiind separata de partea continentala de un canal care la cel mai ingust punct are o latime de doar 350 m.

Poros este orasul ridicat pe insula vulcanica Sferia si e legata printr-o fasie ingusta de insula Kalavria, mult mai mare.

Orasul este atragator, imbinand in mod pitoresc casele albe cu cele pastelate de pe dealurile ce se ridica deasupra portului.

Construit sub forma de amfiteatru se intinde peste doua dealuri si turistii gasesc aici o vegetatie de pini, plaje cu nisip cristalin, pline de viata, magazine cafenele si restaurante confortabile dar si un oras pitoresc cu vile traditionale si strazi pietruite.

Hydra

Insula Hydra este de o frumusete rara, locul unde Elizabeth Taylor si Leonard Cohen au detinut proprietati. Pe Hydra nu se poate ajunge decat cu hidroavionul sau cu yachtul, nu exista mijloace de transport motorizate in interiorul insulei, doar magari. Este insula cu drumuri putine si fara locuri de parcare, unde agitatia tavernelor se afla mai mult in port.

Portul Hydra ofera imagini desprinse din carti – magarusii isi astepta clientii in port , Muzeul Nautic din Hydra si Arhivele Istorice sunt atractiile principale. Deasupra, stradute extrem de inguste asezate ca un labirint leaga sutele de case traditionale, incantatoarele piatete cu taverne si boutique-urile intalnite pe dealurile din apropiere.

Dokos

Insula pe cat de frumoasa pe atat de salbatica, nefiind locuita decat de animale salbatice mici. Insula este inca din antichitate considerata a fi o locatie strategica. Pe partea de est se gasesc ruinele unui mare castel bizantin – venetian. In timpul evului Mediu, insula a servit ca loc de refugiu pentru colonistii albanezi.

Dokos conform studiilor arheologice, s-a dovedit a fi locuita in epoca de cupru, cca 6000 D.C. In 1975 Peter Throckmorton a descoperit langa Dokos, accidental o epava care este considerate a fi cea mai veche din istorie planetei, fiind datata intre 2500 si 2000 I.C.

Insula formeaza in partea de nord-est un golf larg iar pe perioada verii este cunoscut pentru yacht  party-urile “ la ancora” tinute aici.

Aici vom petrece o noapte la ancora intr-un golf salbatic sub clar de luna. Daca va fi o noapte linistita sau o petrecere pana la rasarit ramane sa vedem impreuna.

Spetses

 

Considerata Beverly Hills a Greciei, datorita vizitelor frecvente  a vedetelor din intreaga lume care au proprietati aici, insula este o destinatie de weekend populara si intrucat este la o distata relativ mica fata de Atena. In timpurile medievale insula a inflorit datorita comertului si localnicii au construit vile elegante care supravietuiesc pana azi.

Harta traseului din Insulele Saronice