Sardinia si Corsica

Sardinia si Corsica

Traseu

Portisco – Tavolara – Caprera – La Maddalena – Bonifacio – Lavezzi – Budelli – Spargi – Portisco

Locuri disponibile

24 de persoane

3 catamarane

Cost
  • 14000€ 8 locuri, skipper inclus.
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord.
  • Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, curatenie, outboard, combustibil si taxe portuare (aprox 1000€), acces rezervatie la Maddalena si provizii (aprox 1000€). 5000€ catamaran deposit refundable at check-out.

Alege vacanta pe yacht!

In fiecare zi ai alta insula de explorat, alt oras de vizitat, alta plaja sau golf pentru bronzat

Tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia, sa ne anunti cate persoane veti fi si care sunt lucrurile pe care v-ati dori sa le incercati pe vas. Restul – distractia, soarele si peisajele exotice – sunt in seama noastra!

Sardinia & Corsica

Daca iti doresti sa incepi vara altfel, printr-o vacanta de o saptamana in Sardinia si Corsica cu velierul cea mai buna perioada este sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie ca sa putem evita masele de turisti care se inghesuie in fiecare vara sa se bucure de peisajele comparabile cu Caraibe dar aici, in Europa.

Sa te astepti la o saptamana de aventura si explorare, plaje, baie si snorkeling. Chiar si hiking!

Ziua 1: De la Portisco până la Golful Aranci (insula Tavolara) 16nm – aproximativ 2h si 40min.

Parasim portul si ne indreptam spre  Golful Aranci. Un loc frumos, unde putem zari delfini daca avem noroc. Insula Tavolara, o stanca de granit, a fost transformata in rezervatie naturala iar iubitorii de snorkeling si scuba diving vor aprecia din plin diversitatea de pesti si vietati marine din zona.

Ziua 2: De la insula Tavolara la Caprera (La Maddalena) 24nm – aproximativ 4h

Dimineata o petrecem intr-o laguna albastra cu apa limpede si dupa plecam spew insula Caprera. Avem de mers cam 4 ore prin Marea Tireniana pana acolo dar ruta ne va ghida prin cele mai frumoase locuri.

Parcul național al arhipelagului La Maddalena este format dintr-un grup de 63 de insule și insulițe, dintre care se numără insulele Magdalena, Caprera, Spargi, Budelli, Razzoli și Santa Maria. Cele mai multe dintre insule, cu excepția La Magdalena și Caprera, sunt locuite, iar singura cale de a ajunge acolo este iahtul

Către amiază ajungem la  insula Caprera. Aici vom avea o mica problema sa alegem golful in care lasam ancora pana a doua zi. Alegerea nu este usoara. Cala Andreani, Cala Relitto, Cala Portese, Cala Coticcio sunt cateva din golfuletele cu nisip fin, ape cristaline si vegetatia mediteraneana care imbraca stancile de granit.

Aici ne bucuram de o cina la ancora alaturi de prieteni.

Ziua 3: De la Caprera la La Maddalena 9nm – aproximativ 1h si 30 minute.

Urmatoarea zi, dupa o dimineata de explorare a insulei si baie in golf plecam spre La Maddalena.

Vom naviga de-a lungul coastei nordice a Caprerei spre insula La Maddalena. Pe drum vom vedea și alte golfuri demne de menționat precum Cala Napoletana, Caprarese, Serena sau faimosul Cala Garibaldi, numit astfel în cinstea celebrului erou al celor două lumi, Giuseppe Garibaldi.

Este o zi in care ne vom bucura ochii cu golfurile și peisajele naturale pe care acest arhipelag le oferă. În La Maddalena merită menționat plaja din Spalmatore sau plaja specifică din Testa di Polpo (plaja capului Octopus) cu pietre spectaculoase de forme imposibile sculptate de vânt.

Peste noapte vom ancora in portul La Maddalenaon oraselul cu acelasi nume care este un vechi sat pescaresc cu multa istorie de povestit. Garibaldi, amiralul Nelson sau chiar Napoleon și-au lăsat amprentele în acest oraș mândru de faptul că au rezistat invaziei franceze.

Ziua 4: De la La Magdalena la Budelli și Bonifacio 22nm – aproximativ 3h si 40min.

După un mic dejun relaxant cu echipajul, pornim spre Budelli, Santa Maria și Razzoli.

Pe drum vom face o mică vizită la bijuteria arhipelagului La Maddalena, faimoasa plajă Pink (spiaggia Rosa). Italienii iau foarte serios conservarea parcului lor natural, astfel că această plajă este închisă pentru public.

Ruta ne duce printre insulele virgine ale arhipelagului, trei la numar si chiar vom ancora intre ele ca mai apoi sa mergem cu dinghy sau paddle bord sa descoperim golfurile ascunse:  Cala Lunga, Cala del Cavaliere sau Cala Aiacciolu. Inotam si ne bucuram de plaja si apa turcoaz.

După un pranz pe barca ne îndreptam spre oraselul medieval Bonifacio, pe insula franceză Corsica, tara natala a alui Napoleon Bonaparte.

Cetatea, stradutele pavate, pub-urile trebuie explorate la pas marunt.

Bonifacio are un port natural, păzit de cetatea sa, un  frumos sat medieval este ascuns în orașul vechi. Străzile sale pietruite sunt pline de magazine tipice de produse locale,  carne, vinuri și obiecte de artizanat.

Ziua 5: De la Bonifacio la Lavezzi 9nm – aproximativ 1h si 30 minute.

Incepem călătoria de întoarcere în jurul Sardiniei. Nu inainte sa dam o fuga sa luam niste croasante calde de la o brutarie franceza din port.  Setam ruta pentru următoarea noastră destinație, insulele Cavallo și Lavezzi, două insule de paradis aparținând Corsicii.

Facem si o pauza pentru o baie si pranz la bord pe insula Piana, considerata una dintre cele mai frumoase insule din lume.

Ziua 6: De la Lavezzi la Spargi 10nm – aproximativ 1h si 40min.

Ultima zi o petrecem in cele mai spectaculoase golfuri pe insula Spargi in Cala Corsara dar trecem si pe langa Cala Conneri, Cala Granara, Cala de la Belleze Naturali sau Soraya care sunt mici perle de nisip alb și ape turcoaz unde se găsesc mai puține urme decât pe insula Robinson Crusoe. Baie, plaja, cina la ancora la apus de soare. Nu poate fi mai bine.

Ziua 7: De la Spargi la Portisco 22nm – aproximativ 3h si 40min.

În dimineața următoare, dupa mic dejun, snorkeling si relaxarein Cala Corsara avem 3-4 ore pana ajungem inapoi de unde am plecat. Marina Portisco.