North Ionice

Corfu, Paxos, Antipaxos

TRASEU

Gouvia (Corfu) – Perites – Paxos – Gaios – Antipaxos – Parga – Sivota – Agni – Gouvia (Corfu)

LOCURI DISPONIBILE
  • 20 de persoane
  • 2 Yachturi / Catamarane
COST
  • 550 EURO/persoana pe yacht
  • 750 EURO/persoana pe catamaran
  • Pretul include inchirierea ambarcatiunii, skipper si toate cele necesare la bord
  • Pretul nu include transport la si de la marina de imbarcare, combustibil si taxe portuare (aprox 50€) si provizii (aprox 70€).

7 zile – 3 insule

Timp de 7 zile vom naviga pe apele turcoaz din Marea Mediterana intre insulele: Corfu, Paxos si Antipaxos, aflate in vestul Greciei  nu de capul nostru ci impreuna cu copii deosebiti, care aleg oricand o vacanta cu aventuri, sailing, snorkeling si multe alte activitati.

Evenimentul le este dedicat atat lor cat si familiilor lor care vor avea parte de distractie la randul lor.

Muzica, voie buna si o gramada de locuri frumoase de explorat. 

Corfu

Corfu town, mai ales partea veche a orasului, este una distre cele mai fermecatoare si romantice destinatii din Grecia. Cu arhitectura antica Venetiana si Bizantina te va fascina cu stradutele inguste locurile panoramice. Orasul vechi este incercuit aproape de ape si pazit de doua fortarete antice.

Insula Corfu extrem de multe locuri frumoase, locuri unde merita sa ajungi. Palatul Achillion, Mon Repos si multe, multe plaje si pesteri.

Paxos

Paxos este o insula mica si verde, cu maslini foarte inalti plantati demult de italieni,  cu ape cristaline si cateva orasele cu nume provenite de la numele familiilor care locuiau acolo.

Ne vom opri in Lakka dar peste noapte vom ramane in Gaios, o localitate micuta pe malul marii, cu case colorate si multe taverne traditionale.

Antipaxos

Antipaxos nu are nevoie de nicio descriere. Desi are doar 3 kilometri patrati este insula cu cele mai frumoase plaja si cea mai cristalina apa. O multime de pesteri si locuri numai bune pentru snorkeling. Din pacate cu multi turisti in vacante de genul daytrip dar vom face in asa fel incat sa evitam orele aglomerate.

Parga

Nu, nu este o insula dar clar trebuie facuta o oprire si aici. Se andocheaza in marina si este foarte important de vizitat Castelul Venetian.

Parga este un orasel extrem de colorat si plin de istorie.

Sivota

Poate locul ideal de baie si relaxare intr-un decor de golf oglinda, separat de numai o fasie de nisip. Alegerea tavernei potrivite va fi dilema serii cu siguranta.

Harta traseului din Insulele Ionice de nord